zondag 1 januari 2017

De uitdaging is behaald! 10 items naaien voor 1 januari 2017

Op de valreep!
Afgelopen vrijdagavond maakte ik de twee laatste stukken af. Gisteren maakte ik er foto's van en.. ik vergat de blog te schrijven. Maar goed, de uitdaging is behaald. En ik moet zeggen dat dat heel fijn voelt. Het werd echt een persoonlijke uitdaging die ik heel graag wilde voltooien en het brengt me echt rust nu het gelukt is. Niet dat ik nu klaar ben hoor, ik heb alweer een waslijst met nieuwe projecten voor 2017. En mijn volgende deadline is 28 januari... :|

Maar goed, mijn laatste drie projecten.
Het zevende project was een rugzak. Deze rugzak lag er al een tijd want die had ik aan de kant gegooid op de stapel lopende projecten. Dat kwam doordat ik niet de fijnste stof had uitgekozen en het vorderde allemaal niet zo. (gebroken naalden enzo). Maar omdat ik voor de laatste twee projecten nog geen ritsen had besloot ik om de rugzak er toch nog eens bij te pakken. En dat bleek een goed besluit want ik maakte hem eindelijk af. En hij is leuk geworden!

Ik gebruikte allemaal resten stof. ├łn een oude spijkerbroek van mijn lief werd in stukken geknipt.Patroon: De hippe uil
Stoffen: Kwantum en een oude jeans


De laatste twee projecten werden twee dezelfde kledingstukken. Ik wilde al sinds de release heel graag de Foliis van Sofilantjes maken voor mijn dochters dus het werd een gevalletje twinning.
De stoffen bestelde ik bij Naaiplezier waar ik al vaker bestelde en telkens een goede ervaring mee heb.

Het werd nog best een klus voor me. Zo moest ik voor het eerst een rits inkorten. En ik moest kunststof ritsen nemen omdat dit de enige beschikbare ritsen waren in deze kleur bij de stoffenwinkel in mijn woonplaats. Ik kortte de rits van bovenaf in door de tandjes te verwijderen en moest toen zelf stops maken. Maar hoe? Na een zoektocht op het internet en een vraag op meerdere naaigroepen op Facebook heb ik uiteindelijk handmatig een trensje aan elke kant gemaakt. Dit lukte gelukkig.

Dankzij deze superfijne tutorial lukte het me enigszins om de rits er netjes in te zetten en de muts op de juiste manier te bevestigen. Ik ben echt niet tevreden maar ik maakte het mezelf ook best moeilijk met een paspel in de muts en een hele dunne tricot die makkelijk verschoof. Ik moet gewoon nog een exemplaar maken om te zien of het dan beter gaat :).

Maar wederom zijn de meiden heel blij met mijn creaties en de pasvorm is gelukkig perfect.

Patroon: FoliisEn dit is het overzicht van alle projectenIk wens iedereen nog een heel Gelukkig Nieuwjaar met heel veel creativiteit!
Liefs, Kelly
7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke kledingstukken heb je gemaakt!! Ik heb de uitdaging niet gehaald, maar wel als blogs toegevoegd aan mijn leeslijst!
  Groetjes Corinda

  Www.mamaljemaakthet.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Corinda, het spande er bij mij ook om. Ik ga je volgen!

   Verwijderen
 2. Jij ook een heel gelukkig nieuwjaar met heel veel creativiteit.
  Wat leuk dat je het hebt gehaald.
  Mooi hoor de rugtas, goed dat je hem toch hebt afgemaakt, zo zie je maar weer waar een uitdaging al niet goed voor is.

  Vind ook de jasjes erg leuk geworden zullen ze wel erg blij mee zijn geweest.

  Ik ben je ook gaan volgen leuk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldige 10 naaiprojecten. De rugtas is super, maar ook de 2 jasjes. Ik heb ook meegedaan omdat ik het een super idee vond. Zo leuk om te zien hoe iedereen het heeft ingevuld. Ben ook erg benieuwd hoe iedereen het heeft ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige rugzak en hele mooie Foliis-en heb je gemaakt zeg. Eigenlijk is alles mooi.... en wat fijn dat het jou ook zo'n boost gegeven heeft. Alweer op in de volgende uitdaging, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen